nedeľa 31. mája 2015

To najlepšie na mastnú pleť

To, že príroda dokáže divy, je jasné. To platí aj v prípade prírodnej kozmetiky, ktorú vyhľadávam stále viac. Keď sa spoja čisto prírodné ingrediencie so šikovnými rukami(slovenskými:)), nemôže z toho vzniknúť nič iné ako skvelé kozmetické výrobky. Práve tie má na svedomí slovenská značka prírodnej kozmetiky Soaphoria.
V širokej škále výrobkov nájdete veľké množstvo mydiel, soli a šumivé produkty do kúpeľa, tuhé ale aj tekuté šampóny, rôzne oleje, balzamy na pery, ale aj také vychytávky ako sú čistiace peny na tvár a telo alebo naparovacie tablety.
Je z čoho vyberať.
Ja sa dnes zameriam na produkt, ktorý má všestranné využitie. Ide o bentonitový íl, ktorý podľa popisu na stránke pomôže s problémami vlasovej pokožky, vyčistí mastné vlasy alebo ho môžte pridať do kúpeľa pre regeneráciu pokožky. Skvele poslúži aj ako maska na tvár. Práve tak ho používam ja.
Íl je určený pre podráženú, ekzematickú alebo mastnú pleť, čo je môj prípad.Ak máte jeden z uvedených problémov, no ste zvyknuté na klasické masky, je čas vyskúšať niečo nové. Tým narážam na to, že túto masku si pripravíte samy, no verte,že to za to stojí!:)
Bentonitový íl je balený v plastovom sáčku a popis produktu nájdete na papierovom obale, ktorý je pripevnený k tomu plastovému milým viazaním:)
Íl má bielu farbu a nemá výraznú vôňu, ktorá by vám mohla vadiť:)
Ak sa obávate, že príprava je príliš náročná, ste na omyle. 

Masku pripravíte tak, že do plastovej misky/nádoby nasypete množstvo 1-2 malých lyžičiek ílu. Potom ho zalejete takým množstvom vody, aby pokryla všetok íl. Nemusíte sa báť, že to preženiete. Íl veľmi dobre nasáva vodu. Takto pripravenú hmotu premiešate (neodporúčajú sa kovové predmety) a necháte postáť aspoň hodinu. Kľudne to môže byť aj viac(ak dáte viac vody kľudne aj pol dňa:)). Môžte použiť masku aj ihneď, no to neodporúčam, pretože maska sa tak ťažko nanáša. 
Takto pripravenú masku nanesiete rovnomerne na pleť. Vynechajte oblasť okolo očí a oblasť pod nosom.
Doba pôsobenia závisí od vás, no čím mastnejšiu pleť máte, tým dlhšie ju môžte nechat pôsobiť. Ja nechávam 20-30 minút, no ak máte skôr zmiešanú až suchšiu pleť, stačí aj 10-15 min. Pri schnutí začnete pociťovať sťahovanie, ktoré nie je moc príjemné.Vtedy stačí ak nastriekate na pleť vodu alebo kvetinovú vodu a môžte nechať ďalej pôsobiť:)
Maska sa zmýva trochu ťažšie, no teplejšia voda pomôže:)
Výsledok vás dostane!Pleť je hladká a jemná na dotyk, póry sú vyčistené a pokožka je zmatnená:)

Ak však máte zmiešanú až suchšiu pleť, po použití budete musieť použiť krém, pretože predsalen íl odstráni dosť mastnoty a môžete mať pocit pnutia.
Ak po obvode tváre zbadáte začervenané miesta, nezľaknite sa, stane sa to ak je na určitom mieste pokožka jemnejšia alebo bol íl v príliš tenkej vrstve a krátko schol. Začervenanie do niekoľkých minút prejde:)
Ešte mám pár tipov na prípravu masky. Môžte do ílu pridať namiesto vody aj kvetovú vodu(ružová,medovková,...).Ak chcete posilniť čistiaci účinok, môžte pridať čajovníkový olej a na zjemnenie oleje ako sú mandľový, marhuľový alebo aký len chcete:)
Produkt hodnotím na 1 a u mňa úplne nahradil čistiace pleťové masky. Íl v podobe masky používam asi 2 krát týždenne a balenie vydrží aj 4 mesiace. Výdrž však záleží od toho na čo íl používate.
Balenie má 75 g a jeho cena je 2,50 eur. Zoženiete ho buď na stránke www.soaphoria.sk alebo v predajniach Soaphorie a v bio obchodoch:)






9 komentárov:

  1. Po tvojej recenzii sa určite po ňom poobzerám :) Vyzerá to naozaj super a hlavne to, že tak dlho vydrží, tiež nie je na zahodenie :) Určite nie za tú cenu :) A Soaphoria je super značka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. First of all, welcome to the world of beauty and fashion bloggers. Nice to meet you Lucia. Second, great and detailed review, I don't know the product but it sounds very promising. Lovely blog here btw! Would you like to follow each other on GFC? Please let me know on my blog so I can follow back. Thank you.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super recenze a máš hrozně pěkný design blogu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pěkný článek! :)
    http://anyworld0036.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zo Soaphorie som si kúpila mydlo na pleť, ale ešte som ho nestihla vyskúšať. Maska ma zaujala a hlavne sa chcem spýtať, či fakt účinne a viditeľne čistí póry, ak áno tak potom po ňu určite bežím.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno,myslím že je to viditelné:)a odporučam po použiti masky robit peeling,pretože pory su pekne vyčistene,no niektorym treba pomoct:)a za tu cenu to určite stoji za vyskušanie:)

      Odstrániť
  6. Ahoj,veľmi pekná recenzia :)
    Môj blog : http://sueladyblog.blogspot.sk/ ( som vďačná za každého nového čitateľa,alebo Like na FB stránke :) )

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Skvělá recenze už se těším, až ho vyzkouším :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/08/kosmeticke-peklo-nebe-po-druhe.html

    OdpovedaťOdstrániť